Начало Водещи Кирил Петков: Кои органи ще сезира Румен Радев? Отдавна искаме реформа в...

Кирил Петков: Кои органи ще сезира Румен Радев? Отдавна искаме реформа в ДАНС

109
Кирил Петков
Кирил Петков
Снимка: Архив

Изказаното от президента, че ще сезира органите, е направило силно впечатление. Въпросът е, кои конкретно органи? Вече дълго време нашата организация настоява за реформи в ДАНС. Акад. Денков предложи замяна на ръководителя на ДАНС, но идеята беше блокирана от президента. Това заяви пред журналисти в Пазарджик съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, относно изявлението на държавния глава, че ще сезира съответните органи да извадят цялата информация за дела „на трупчета“.

„Когато сезираме органите, първо трябва да ги реформираме. От ПП-ДБ продължаваме да вярваме, че никой не може да бъде над закона. Ние ще водим кампания за реформи в службите, за да не остане само приказка. След като това се случи, ще има реални разследвания. Настъпило е времето службите да бъдат реформирани. Докато това не се случи, сезирането на нереформирани органи е само празно приказване“, добави той.

„Слушаме най-различни неща. И за „Пътят на Копринката“ (б.а. има се предвид съветника на президента по регионалните въпроси Николай Копринков), и за различни корупционни скандали. Не искам да се вмесвам в това. Смятам, че дойде време за промяна в ДАНС“, подчерта Кирил Петков.

Още актуални коментари – четете тук