Начало България Кирил Петков за скандала „Корал“: Не вярвам нито на ДАНС, нито на...

Кирил Петков за скандала „Корал“: Не вярвам нито на ДАНС, нито на прокуратурата

39
Кирил Петков Снимка: Фейсбук
Кирил Петков
Снимка: Фейсбук архив

Кирил Петков, като съпредседател на групата „Продължаваме Промяната“, коментира скандала около напускането му от управителния съвет на сдружението „Да запазим Корал“ и разследването на Лена Бориславова от прокуратурата за фалшифицирани подписи.

„Нито съм бил поканен, нито съм задържан за разпит. Мога да потвърдя, че Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) очевидно смятат излизането ми от едно неправителствено организация с нулев бюджет, посветена на каузата за спасяване на плаж „Корал“, която действително постигнахме, за огромна национална заплаха. Сега разбирам, че станала дело на прокуратурата. Ще предоставим съдействие както на прокуратурата, така и на ДАНС при покана, тъй като никой не е над закона. Бих желал да коментирам подробностите, но поради моето недоверие както към ДАНС, така и към прокуратурата, ще се въздържа. Все пак съм уверен, че когато преди три години напуснах неправителствена организация, за която се борехме да запазим един плаж, това да излезе наяве 40 дни преди изборите, е нищо повече от опит за компроментиране“, посочи Петков.

На въпрос дали е съгласен, че е имал двойни позиции, съпредседателят на партията заяви: „Абсолютно вярвам, че не! Не мога да повярвам, че вече трети ден медиите се фокусират върху моето напускане на неправителствената организация с нулев бюджет, за каузата, за която се борех и постигнах.“

Отговаряйки на въпрос дали знаел за пълномощното на Лена Бориславова в сдружението „Да запазим Корал“, Петков каза:

„Не, това е абсурдно. Този въпрос е изцяло абсурден!“

Преди няколко дни Софийската районна прокуратура информира, че е започнала досъдебно производство срещу Лена Бориславова, началник на кабинета на Кирил Петков, за представяне на фалшиви документи в Агенцията по вписванията с цел назначаване за министър. Това стана ясно от съобщение на Софийската районна прокуратура на понеделник (29 април). Инцидентът е преди три години, разследването е започнало преди девет месеца, съобщи Дарик.

предишна статияПП-ДБ отлюспиха свой депутат
следваща статияСблъсъци, сълзотворен газ и 210 арестувани в Истанбул в Деня на труда