Начало България Кирил Петков: Борисов да спре с епитетите

Кирил Петков: Борисов да спре с епитетите

44
Кирил Петков Снимка: Фейсбук
Кирил Петков
Снимка: Фейсбук

Председателят на ПП Кирил Петков изрази ясното си становище в парламента, че ако Борисов иска да преговаря, трябва да дойде лично на срещата, а не да делегира на друг. Петков счита, че е абсурдно да се преговаря през камерите.

След критиката на Борисов към ПП, Петков предупреди лидера на ГЕРБ да спре да използва епитети към опозицията.

„Вместо да обижда опонентите, трябва да уважаваме позициите на другата страна. Необходимо е да продължим диалога и да се фокусираме върху конструктивните аргументи“.

Съпредседателят на ДБ Христо Иванов подчерта, че целта на правителството трябва да бъде процесът на реформиране и усъвършенстване на институциите.

„Трябва да има ясна визия за бъдещето и за начините на постигане на по-добро управление. Необходимо е да се активизира работата върху ключовите реформи и да се укрепи доверието в институциите“.

С други думи, съпредседателят Атанас Атанасов изрази недоволството си от Борисов за неговите коментари и го призова към по-конструктивно сътрудничество.

„Бойко трябва да се съсредоточи върху сътрудничеството и върху решенията за ползата на страната, вместо да се занимава с обиди. Само чрез работа и сътрудничество можем да постигнем успех“.

Вижте още новини на този линк

предишна статияThe Telegraph: Украинците „косят“ руската авиация със система, каквато нямат и САЩ
следваща статия"Благодаря ти, мамо": Футболисти на Национал отвориха сърцата си