Кийра Найтли
Кийра Найтли

Британската актриса Кира Найтли (33) влязла в света на филмите и актьорите на 18 години. Въпреки че днес е една от най-успешните актриси в света, тя признава, че й е било много трудно да свикне със статута на „звезда“, особено в ранна възраст.

„Двойните стандарти, с които се сблъскват жените във филмовата индустрия, са невероятни, особено сред младите актриси. Мъжете могат да се забавляват и да се напият, но ако аз съм фотографирана от папараци, снимките като пияна, излизаща от нощен клуб, ще бъдат край на кариерата ми. Трябва да спазвам определени правила“, призна Кира в интервю за Стори.

Тя била само на 22 години, когато е диагностицирана с посттравматично стресово разстройство, но никога не го е криела, напротив, открито говорела за своето състояние, както и за важността на психичното здраве.

„Поради силния стрес и начина ми на живот преживях посттравматично стресово разстройство и получавах паник атаки. Ходех на хипнотерапия, за да мога да се появи на червения килим. След това реших да спра да играя за известно време, но през годините научих как да се справям със стреса. Често работех с помощта на лекарства, но сега знам, че съм добър работник. Сега всичко е под контрол, защото съм в добра фаза и придобих самочувствие“, каза британската актриса.

Тя е известна с публичното изразяване на мнението си за равенството на жените и техните права, не само във филмовата индустрия. Въпреки че участва в филми на Дисни, тя наскоро призна, че е забранила на дъщеря си да гледа анимациите „Пепеляшка“ и „Малката русалка“. Причината е точно поради начина, по който тези анимационни филми представят жените, т.е. тяхната позиция в обществото.

предишна статияКитаец получи белодробна инфекция заради мирисане на чорапи
следваща статияСлоница свири на хармоника – хит в интернет (ВИДЕО)