Киану Рийвс

Актьорът Киану Рийвс потопи ръцете и краката си в свеж цимент пред прословутия Китайския театър TCL в Холивуд.

Повече от 30 години са минали, откакто звездата на „Матрицата“, „Скорост“ и „Точка на пречупване“ поема риска да напусне Торонто и да опита късмета си да стане актьор в Холивуд.

„Голяма чест е да бъда тук и да бъда поканен на това забележително, историческо, магическо място,“ каза Рийвс пред тълпата, събрана за церемонията.

„Да бъда сред всички невероятни артисти, които са оставили своя отпечатък тук през последните 92 години, да стана част от тази холивудска традиция, която продължава и до днес, благодаря ви за това! Благодаря ви много“, каза актьорът.

Роден в ливанската столица Бейрут през 1964 г., но отгледан в Ню Йорк и Торонто, Киану Рийвс напуска колежа, в който учи, за да стане актьор.

Той идва в Холивуд през 1986 г., за да се снима с Роб Лоу във филма „Youngblood“.

Рийвс достига върха на славата с ролята си на Нео в трилогията „Матрицата“.

Лорънс Фишбърн, който играе наставника на Нео, Морфей, в „Матрицата“ и се появява в предстоящия филм на Киану Рийвс за Джон Уик, нарече колегата си един от „най-умните и интелигентни мъже, които някога съм срещал“.

„След като е пред погледа на обществеността толкова много години, той някак си успя да запази малко мистерия около себе си, което е наистина страхотно“, каза Фишбърн по време на церемонията в Холивуд.

„Той е дълбоко чувствителен и замислен човек, а също така е и смел и страстен актьор“, допълни Фишбърн.

предишна статияАПИ: Ограничения и ремонти по магистралите
следваща статияХали Бери отново би искала да се снима във филм за Джеймс Бонд