Начало Новини КЕВР решава днес каква да бъде цената на природния газ за април

КЕВР решава днес каква да бъде цената на природния газ за април

39
КЕВР ще обсъди днес предложеното от "Булгаргаз" поскъпване с над 2 процента на природния газ за април

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще реши окончателно каква да бъде цената на природния газ за този месец на закрито заседание, което ще се проведе днес от 15:00 часа, предвижда дневният ред на регулатора.

БТА припомня, че по време на откритото заседание по темата на 28 март стана известно, че КЕВР и „Булгаргаз“ нямат забележки към предложението на компанията цената на природния газ през април да се повиши с около 2 процента спрямо цената за март, която е 57,59 лева за мегаватчас (MWh), без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС.

„Булгаргаз“ очаква регулираната цена на природния газ за април да бъде с около 2,2 процента по-висока спрямо действащата за март или на ниво от 58,90 лв./MWh. 

От „Булгаргаз“ посочиха по време на заседанието, че от деня на внасяне на доклада за априлската цена пазарите на газ са стабилни и затова нямат нови предложения. „Запознахме се с доклада и нямаме забележки към прогнозната цена. В ценообразуването за април са включени доставки на природен газ и ползваните количества от газохранилището „Чирен“, каза директорът на дирекция „Търговия с природен газ“ в „Булгаргаз“ Веселин Синабов.

Окончателното предложение за цена на природния газ „Булгаргаз“ ще внесе в КЕВР днес.

предишна статияТурската опозиция печели на местните избори според неокончателните резултати от преброяването на гласовете
следваща статияЗахлаждане и дъжд през новата седмица