Начало Любопитно Канадец си смени пола за по-евтина застраховка за кола

Канадец си смени пола за по-евтина застраховка за кола

1100
Всичко започва, когато 23-годишният канадец Дейвид (фамилията му не се споменава) решава да направи застраховка на току-що купения Chevr

Всичко започва, когато 23-годишният канадец Дейвид (фамилията му не се споменава) решава да направи застраховка на току-що купения Chevrolet Cruze. В офиса на компанията младият мъж разбира, че тя ще му струва 4500 канадски долара, пише Automedia. Това огорчило младежа, който се поинтересувал колко ще му струва застраховката, ако беше жена. Отговорът е 3400 долара.

Цялата тази несправедливост вбесила канадеца и той се опитал да убеди застрахователя да посочи в базата данни, че застраховката е на жена. След като получава категоричен отказ, Дейвид решава да действа по друг начин, разкрива изданието cbc.ca.

Младежът приема че спестяването на 91 долара на месец е достатъчна причина, за да се превърне в жена, поне на хартия. Дейвид внимателно изучава въпроса и отива на посещение при специален лекар. Там нещата се оказва доста лесни – той обяснява, че се идентифицира като представител на слабия пол и не се чувства мъж.

В крайна сметка младияг канадец получава нужната му диагноза от лекаря и подава официална молба за смяна на пола. След известно време получава нов акт за раждане, в който е посочен като жена. С него сменя всички свои документи, но запазва името си. И в крайна сметка прави по-евтина застраховка на колата си.

„Бях едновременно шокиран, но и радостен, че успях да измамя системата и да спечеля. Все още съм мъж на 100%, но от гледна точка на закона съм жена и мога да ползвам привилегиите на този пол”, коментира канадецът.

предишна статияЛегендарен екшън стана на 30 години
следваща статияЧерното злато сред плодовете ще държи диабета и куп други болести далеч от вас