Начало Водещи Как Елизабет II държи под око Меган Маркъл

Как Елизабет II държи под око Меган Маркъл

1330
Елизабет, Меган Маркъл

Кралица Елизабет II нe пести ресурси, когато става въпрос за наблюдение на членовете на кралското семейство. Очаква се Меган Маркъл и принц Хари скоро да открият новите си офиси, а суверенът вече е поставила една от своите пешки, за да ги държи под око …

Меган Маркъл и принц Хари твърдят, че имат повече независимост. Докато се готвят да напуснат дворецът Кенсингтън за да инвестират във Frogmore Cottage, двамата съпрузи, които си казаха „да“ на 19 май 2018 г., също ще открият свой собствен офис. Отсега нататък няма да им се наложи да живеят с Кейт Мидълтън и принц Уилям, тъй като екипите им се намираха в рамките на Бъкингамския дворец. „Кралицата е дала своето разрешение […] Техните кралски височества скоро ще назначат новия персонал за комуникацията си, който ще бъде част от екипа на Бъкингамския комуникационен център и ще докладва пред секретаря на кралицата Донал Маккейб“. Това става ясно от официално изявление от двореца Кенсингтън.

Но трябва да се мисли, че това все още не е достатъчно за херцога и херцогинята на Съсекс. Според Sunday Times, бъдещите родители – раждането наближава – твърдят, че „домакинството им е напълно независимо от Бъкингамския дворец“. Но това беше без да се разчита на 92-годишната кралица, която веднага наложи ветото си. „Има институционална структура, която не позволява подобна независимост. Чувството е, че е хубаво да имаш Съсекс под юрисдикцията на Бъкингамския дворец, така че те не могат да направят нещо като че ли не е направено“, пише известният британски ежедневник. Всъщност, майката на принц Чарлз възнамерява да държи под око най-новия нов член на кралското семейство Меган Маркъл.

За да направи това, кралица Елизабет II е поставила един от най-близките си сътрудници. Както разкрива „Дейли Мейл“, тя е назначила сър Кристофър Гейд за свой постоянен представител. Това означава, че той ще работи в тясно сътрудничество с 37-годишната бъдеща майка, което ще му позволи да следи всеки неин ход. Неговата мисия ще бъде да съдейства на Мегън Маркъл в асоциацията Queen’s Commonwealth Trust, в която е назначена за вицепрезидент от самата кралица. „Лорд Гейд ще бъде очите и ушите на Нейно величество“, казва източник на британския вестник.

предишна статияНа Благовещение Архангел Гавраил донася на Дева Мария благата вест, че тя ще роди Спасителя
следваща статияЕдна от зодиите да ограничи общуването, а друга – да се опита да се разбере с половинката