Начало Здраве Какво се случва с тялото ни, когато хапваме ежедневно яйца

Какво се случва с тялото ни, когато хапваме ежедневно яйца

1499

Яйцата без съмнение са една от най-здравословните храни, които можем да консумираме и те винаги трябва да имат място на чинията ви. Те не само имат страхотен вкус, но и имат невероятно хранително съдържание.

Много хора са на мнение, че целите яйца с жълтък са вредни за тялото и затова избягват консумирането на цели яйца.

Яйцата осигуряват на тялото ви куп аминокиселини, които са от решаващо значение, ако искате да подсилите мускулите си.

Ето какво ще се случи с тялото ви, ако консумирате ежедневно яйца:

Подобряване на производителността

Според изследванията едно пълно яйце осигурява на тялото ви 6 грама протеин, което означава ви карат да се чувствате сити за по-дълъг период от време.

Източник на желязо

Желязото е от решаващо значение за нашето тяло, тъй като носи кислород в кръвта. Също така е важно да поддържате силна имунна система – много желязо се съдържа именно в яйчения жълтък.

НЕ повишават холестерола

Въпреки многото слухове, в които вярвате, яйцата не увеличават холестерола.

НЕ вредят на сърцето

Проучване на експерти от Япония показа, че няма връзка между консумацията на яйца и сърдечните заболявания. Проучването включва 90 000 души на средна възраст.

Извличат полза от сърцето

Яйцата всъщност са от полза за сърцето. Те са богати на хранителни вещества, витамини и ненаситени мазнини, които в много отношения спомагат за подобряване на сърдечната функция.

Разкрасяват

Яйцето е богато на зеаксантин и лутеин и проучванията показват, че жените, които ядат шест яйца на седмица в продължение на 12 седмици, увеличават макуларния си пигмент.

Помагат за отслабване

Проучванията показват, че мъжете, които ядат три яйца за закуска, се чувстват сити за по-дълъг период от време и освен това консумират по-малко калории за обяд и вечеря.

Важно: Всяко цялото яйце съдържа 6 грама протеин, витамин В, витамин А, желязо, както и други полезни хранителни вещества.

предишна статияПутин излезе на леда
следваща статияКак да отучим детето да яде сладко