Начало Здраве Какво се случва, ако пиете само вода?

Какво се случва, ако пиете само вода?

782

Колко често на ден се сещате да пиете вода? Може би често, а може би забравяте… Какъвто и да е отговорът, знайте, че винаги може и по-добре. Водата е истинска животворна течност! Всичко останало от типа на газирани напитки, натурални сокове, алкохол и т.н. не само че не носи никакви ползи, но и създава явна предпоставка за качествено вредни навици! Опитайте се да пиете само и единствено вода за определен период от време и сами ще видите разликата! Организмът ви ще се прероди!

Изостря паметта

В мозъка се съдържат 76% вода. Когато клетките са жадни, познавателните ни функции се забавят, което пък принуждава този орган да работи отвъд предела на силите си. Затова, ако даваме достатъчно вода на мозъка, ще бъдем по-концентрирани, ще имаме по-добра памет и ще сме по-будни.

Хубава кожа

Кожата е съставена от около 30% вода – липсата на достатъчно количество от нея е предпоставка за поява на бръчки. Ето защо е толкова важно да се пие вода. Така хем ще бъдете здрави, хем ще поддържате кожата си млада без възпаления и поява на пъпки.

Без болки в ставите и гръбнака

Водата помага също и на ставите и гръбнака – да се движат като добре смазана машина. Хрущялите и гръбначните дискове са съставени от голямо количество вода, затова добрата хидратация ще намали болката и дискомфорта в тези зони.

Прави сърцето по-силно

Консумирането на поне 5 чаши вода на ден намалява риска от сърдечни заболявания наполовина. Водата предпазва от сгъстяването на кръвта и запушването на артериите, което е и една от причините за нездравото сърце.

Подобрява метаболизма

Водата забързва метаболизма с 30%, което води и до по-лесното изгаряне на мазнини и калории. Ако пиете вода преди ядене, това ще ви даде чувство за ситост, което пък ще ви помогне да избегнете консумирането на сладки и висококалорични храни.

Изчиства от токсини

Изчистваме се от токсини чрез потта и урината. А прочистването на органите с повишен прием на вода намалява риска от развитието на определен тип карциноми, в това число на пикочния мехур, дебелото черво, ректума и гърдата.

Освен това водата помага и при ходенето по голяма нужда, защото придвижва храната и други отпадъци свободно през дебелото черво. Когато няма достатъчно вода в организма, червата се задръстват от твърди изпражнения.

Облекчава умората

Дехидратацията със сигурност причинява умора. Независимо дали спортувате или не, добре е да приемате достатъчно количество вода на ден, защото дори само 1-2 процента вода в тялото води до умора.

Освен това недостатъчното количество вода може да доведе и до главоболие и мигрена – тъй като нивата на електролитите и кислорода в тялото падат.

предишна статияHBO официално обяви, че ще име трети сезон на „Западен свят“
следваща статияВажна среща за една от зодиите днес. Неочаквано събитие в личния живот за друга