Начало Водещи Какви са ползите за тялото ви, ако редовно консумирате мед? 

Какви са ползите за тялото ви, ако редовно консумирате мед? 

2809
мед

Много хора вероятно търсят чудодеен продукт за организма си, който за предпочитане е добър на вкус и също така е полезен за тялото.

Френският сайт Sympa-Sympa.com пише, че това е медът. А ето и кои са най-полезните му свойства:

  1. Кожата ви ще бъде по-чиста

Медът е отличен антиоксидант и ако похапвате редовно от него, организмът ви ще се изчисти от токсини. А антибактериалните свойства на меда подобряват наистина състоянието на кожата.

  1. Ще свалите килограми

За да свалите килограми, за препоръчване е да изключите всякакви храни със съдържание на захар, но все пак можете да ядете мед. Защо? Защото захарта в меда е различна от тази в шоколадовите блокчета и сладкишите. Медът ускорява функционирането на метаболизма и помага за изгарянето на няколкото излишни килограма.

  1. Ще регулирате холестерола си

Медът не съдържа холестерол. А витамините и микроелементите му помагат за намаляване на нивото на холестерола в кръвта. Ежедневната консумация на мед има положително въздействие върху антиоксидантите в организма ни, които се борят с лошия холестерол.

  1. Ще подобрите сърдечното си здраве

Изследване установи, че антиоксидантите в меда предотвратяват запушването на артериите. Според мястото в тялото тесните артерии могат да причинят сърдечна недостатъчност, главоболие и също така да засегнат паметта. За да избегнете това, достатъчно е да изпивате чаша вода с една кафена лъжичка мед всеки ден.

  1. Ще подобрите паметта си

Изследванията доказаха, че медът помага в борбата със стреса, за установяване на добро количество антиоксиданти в организма, а в резултат на това и за подобряване на паметта. Освен това калцият в меда се абсорбира добре от мозъка и следователно той става по-продуктивен.

 

  1. Ще спите по-добре

Захарта, която се съдържа в меда, увеличава количеството инсулин в кръвта, което освобождава хормона серотонин. Нашият организъм трансформира серотонина в мелатонин – хормон, който помага да заспим по-бързо.

  1. Няма да имате стомашни проблеми

Медът е отличен антисептик, поради което е препоръчително да ядете по една кафена лъжица на ден на гладно. Този прост навик помага за предпазване от заболявания, които могат да са свързани с храносмилателната система. Освен това, минавайки през стомаха, медът убива бактериите.

  1. Ще намалите нервното напрежение

Може да изглежда странно, но е факт – медът помага да успокояване на нервите и за намаляване на усещането за умора. Глюкозата в меда е необходима за невроните. Той се абсорбира бързо от кожата, което й помага да се отпуснете, ограничава нервните кризи и лекува психологическите проблеми.

предишна статияГригор и дел Потро ще спорят за трофея от Стокхолм днес следобед
следваща статияКак да говорите 80 езика?