Начало Свят И ФБР съветва да увивате ключа си във фолио

И ФБР съветва да увивате ключа си във фолио

1901
Трябва ли винаги да увивате ключа от автомобила си в метално фолио? Звучи като онези преувеличени

Трябва ли винаги да увивате ключа от автомобила си в метално фолио? Звучи като онези преувеличени „полезни“ съвети, написани само да генерират интернет трафик. Но всъщност този път идва от устата на бившия агент на ФБР Холи Хюбърт, и е цитиран от уважавания USA Today, съобщава Automedia.

Хюберт, експерт по електронни кражби, препоръчва мярката за собствениците на по-нови автомобили с безключов достъп. Подобни системи са много лесни за пробиване от автокрадците – достатъчно е само да прихванат и изкопират сигнала от ключа ви. Благодарение на специалните усилватели дори не се налага да се доближават до вас, за да го сторят – могат да го направят от улицата например, ако седите в някое кафене.

Кражбите от този тип преживяват истински бум напоследък и принудиха водещите автомобилни производители да започнат работа върху специални кибер защити за сигнала. Докато те не навлязат на пазара обаче, Хюбърт препоръчва да заложите на обикновена физическа защита. Вече се продават специални калъфчета, защитаващи ключа от злонамерено сканиране, но цените им варират около 50 долара. Ако ви се свидят, сравнително добра работа ще ви свърши и парче метално фолио. Е, това ще ви лиши от възможността демонстративно да сложите ключа си на масата в ресторанта, така че всички да видят какъв автомобил карате. От друга страна, ще продължите да го карате и занапред, така че може би си струва саможертвата.

Впрочем опасността продължава и у дома, настоява бившият експерт на ФБР. За по-сигурно дръжте ключовете в някоя метална съдинка, вместо просто да ги хвърлите на шкафа под огледалото.

предишна статияОфициално: Facebook разработва собствения интернет сателит Athena
следваща статияНавършите ли 40 години, задължително прибавете в менюто си тези храни