Олимпийският комитет на Великобритания ще се присъедини към Канада и Австралия и ще откаже да изпрати своите спортисти на Олимпийските игри в Токио, ако те се проведат по график това лято и пандемията от COVID-19 продължи да се развива със същите темпове.

Тази нощ Канада стана първата страна, която официално заяви, че няма да допусне своите спортисти да участват на Игрите, ако те не бъдат отложени и се проведат от 24 юли до 9 август, за да не рискува здравето им, а скоро след това същото стори и Австралия. „Очаквам скоро да се присъединим към Канада и Австралия. Не виждаме как е възможно Олимпиадата да се състои по график. Нещата са съвсем прости. Ако вирусът продължи да се разразява, както правителството предвижда, няма никакъв начин да изпратим нашата делегация в Токио“, заяви президентът на Олимпийския комитет на Великобритания Хю Робъртсън.

„На първо място не виждаме как нашите спортисти могат да се подготвят за Игрите. Елитните тренировъчни съоръжения в цялата страна са затворени, така че няма как да се проведе нужната подготовка. След това идва въпросът доколко е подходящо да се провеждат Олимпийски игри в такъв момент“, допълни Робъртсън.

По-рано днес от Международния олимпийски комитет за първи път признаха, че е възможно Олимпиадата да бъде отложена, след като досега Томас Бах настояваше, че Игрите ще се състоят по график. Същото потвърди и премиерът на Япония Шиндзо Абе.

предишна статияМакдоналдс спира работа във Великобритания и Ирландия
следваща статияНякой ще направи нещо трудно за любимия си днес, а друг ще остане приятно изненадан от своя