Начало България И БСП се обявиха за предсрочни избори

И БСП се обявиха за предсрочни избори

44
И БСП се обявиха за предсрочни избори


Президентът Румен Радев прие  БСП за консултациите, които той провежда с парламентарно представените партии в 49-ото Народно събрание.

От тях държавният глава иска да чуе дали е възможно съставянето на кабинет с мандата на ГЕРБ-СДС и дали левицата е готова да го подкрепи, при какви условия, или твърдо остава опозиция.

„Нашата позиция е ясна и категорична още от първия ден от съставянето на това правителство. Това правителство и това мнозинство са вредни за държавата. Агонията, в която вкараха България, може да се прекрати само с предсрочни избори“, каза Корнелия Нинова.

По думите й времето е доказало тази тяхна позиция. Ето и аргументите на Нинова за нея:

„Това правителство беше създадено порочно, като предаде надеждите и очакванията на стотици хиляди хора за промяна на досегашния модел на управление. Това правителство и мнозинство вместо да се борят с мафията и задкулисието – ги изпраха и узакониха“, категорична бе тя.

Според нея приоритетите на правителството не са изпълнени.

По-рано днес на консултации при президента бяха от ПГ на „Възраждане“, а следобед такива предстоят с представители на ПГ на „Има такъв народ“.

Още новини от деня – четете тук

предишна статияГоривата в ЕС ще поскъпнат с 20 стотинки на литър от 2027 г. заради прилагане на европейското законодателство, каза евродепутатът Радан Кънев
следваща статияБи било "малко чудо" Давид Алаба да играе на Европейското по футбол, смята треньорът на Австрия Ралф Рангник