Начало Водещи ИТ компания получи най-много отличия в тазгодишните бизнес награди на Forbes

ИТ компания получи най-много отличия в тазгодишните бизнес награди на Forbes

977
Форбс

Снощи се проведе официалната церемония по връчването на годишните бизнес награди на Forbes. Престижната класация се организира за седма поредна година и събира на едно място компании от различни сектори, за да отличи най-добрите корпоративни бизнес постижения. Номинирани бяха 40 компании в общо 8 категории, като с две първи награди беше отличена единствено пловдивската ИТ компания Programista. Двете отличия са признание за демонстрираната корпоративна социална отговорност, както и за развитието на човешките ресурси в компанията и бяха присъдени на Димитър Манчев (Изпълнителен директор) и Александра Щетинска (Мениджър човешки ресурси).

Създадена в Пловдив преди четири години, днес Programista бележи значителен и устойчив ръст, разполага с осем офиса в седем града и е работодател на над 250 служители. Компанията е обществено ангажирана както с вътрешнокорпоративни благотворителни инициативи, така и с инвестиции в образованието в областта на ИТ, обучението на кадри за индустрията и повишване на експертизата на българските ИТ специалисти. За изминалите четири години компанията и служителите й са дарили над 1 млн. лева за подпомагане на проекти, свързани с професионално обучение, образование, културни събития, оборудване на медицински и учебни заведения, лечение на нуждаещи се,  подкрепа на неправителствени организации и професионални сдружения и др.

„Най-силната ни притегателна сила е, че при нас работят изключително високо квалифицирани ИТ експерти с нишови познания. Гордеем се и с факта, че oсновахме отдел „Стратегическо образование“, работещ по възможности за тясно партньорство с гимназии, университети и кариерни центрове, за да въведем индустриално ноу-хау директно в академичните институции и да го споделяме с учители, професори и студенти. През последната една година инвестирахме усилията си основно в това да реорганизираме нашите отдели спрямо бързия растеж на компанията и все по-високите изисквания на клиентите, да развием експертизата на нашите специалисти, да подкрепим образованието в областта на ИТ,  както и да стимулираме благотворителността като вътрешнокорпоративна ценност. Тази награда е доказателство, че вървим в правилната посока“, изтъква Димитър Манчев.

Форбс

„Една от основните и най-амбициозни цели на стратегията за човешките ресурси през тази година беше да трансформира отдела в екип от бизнес партньори за интегрирано и стратегическо управление на таланти. Работим усилено, за да гарантираме, че всички наши офиси са щастливи и продуктивни работни места, където служителите се третират справедливо,  равноправно и според компетенциите им. Успяхме да изградим добре структурирана вътрешна програма за развитие на персонала, основана на най-съвременните психологически изследвания върху ключовите фактори за мотивация на софтуерните специалисти. Тази програма е базирана на нашата вътрешна култура, дълбоко заложена както в принципите при подбор и оценка, така и в програмите за развитие на таланти“, споделя Александра Щетинска.

Повече за наградите и отличените: http://www.forbesbusinessawards.bg

предишна статия„ДОЙЧЕ ВЕЛЕ”: Театърът на Ердоган вече е гледан
следваща статияВтори сме по ръст на нови автомобили през ноември – цели 55 процента