Начало Култура Италианска версия на „Пинокио“ ще изпревари тази на „Дисни“

Италианска версия на „Пинокио“ ще изпревари тази на „Дисни“

1364

Няма само „Дисни“ да правят игрални версии на прочути приказки. Приключенията на Пинокио ще бъдат представени и във филм, който ще е дело на един от най-коментираните италиански режисьори – Матео Гароне („Гомор“). Продуцент ще бъде Джереми Томас, носител на „Оскар“ за шедьовъра на Бернардо Бертолучи „Последният император“, съобщава Cinefish. Гароне и Томас вече работиха заедно по „Приказка на приказките“ и „Dogman”, който е включен в официалната селекция на тазгодишния фестивал в Кан.

От екипа на италианския филм споделят, че той ще се основава изцяло върху книгата на Карло Колоди. „Той ще бъде много по-различен от филма на „Дисни“, споделя Томас. „В книгата на Колоди са преплетени много истории, представени са по метафоричен начин коментари за живота по онова време и филмът ще се базира на тях. Колоди всъщност пише страшна приказка за деца. Ние ще се придържаме максимално към написаното от него и няма да вървим по пътя на „Дисни“.

От своя страна Гароне, който е и автор на сценария, казва, че идеята му е да разкаже историята на Пинокио, завръщайки се към нейните основи. „Предизвикателство е да екранизираме история, която всеки си мисли, че познава. Всъщност не е така, защото малко хора са чели книгата на Колоди“, допълва режисьорът.

Той се подготвя за началото на снимките, планирано за ноември в селцето Колоди, родното място на автора, както и различни места в южна Италия. Новият филм за Пинокио трябва да е готов през втората половина на 2019 г. Така той ще изпревари със сигурност игралната версия на „Дисни“, по която вече работи режисьорът на „Падингтън 2“ Пол Кинг.

предишна статияGoogle Assistant се научи да говори по телефона с абсолютно реалистичен глас
следваща статияПутин вкара пет пъти в хокеен мач (ВИДЕО)