Начало Здраве Искате бърз метаболизъм? Вижте 15 напитки, с които ще можете да го...

Искате бърз метаболизъм? Вижте 15 напитки, с които ще можете да го постигнете (СНИМКИ)

2107
метаболизъм

Един от най-важните начини за водене на здравословен и активен начин на живот е гаранцията, че имате  активен метаболизъм. Дори и да правите диети, ако имате бавен метаболизъм, който не може да преработва храни и напитки, няма как да отслабнете бързо, пише „Канал 3“. Подбрахме обаче 15 питиета, които могат да го стимулират, за да стане възможно най-активен и силен.

1. Чай с подправки

Целта на този чай е да подготвите метаболизма си, като същевременно се уверите, че имате нужда от постоянно ядене. Тази напитка не само регулира метаболизма, но и изчиства храносмилателната система, оставяйки Ви свеж и енергичен.

2. Бананово и портокалово смути

Както бананите, така и портокалите са с високи киселинни свойства. Това им позволява да бъдат чудесни съставки за приемане и плюс при желание за увеличение на  метаболизма. Ако ги приемате на празен стомах- още по-добре, така те могат да направят чудеса.

3. Смути от смесени плодове

Освен банани и портокали, има няколко плода, които имат още по-голяма сила, когато става въпрос за киселинност. Комбинацията от ананаси, малини и грейпфрут също е чудесна и трябва да се приема рано сутрин.

4. Ментов чай

Приемането на шепа листа от мента и добавяне на лимонова кора, създава течност, която е предназначена не само за стимулиране на метаболизма ви, но и за изчистване на храносмилателни проблеми.

5. Зелен сок

Комбинация от лимони, мандарини, марули, краставици и ябълки не е само освежаваща напитка. Също така притежава свойства, които са идеални за повишаване на метаболизма.

6. Лимонов чай

Лимонов чай ​​е напитка, която е лесна за приготвяне и е подходяща за увеличаване на  метаболизма. Ако смесите и с малко лют червен пипер и лимонов сок, ще създадете детоксикиращ  чай.

7. Ябълково смути

Ябълките са ефективни за метаболизма, заради тяхната киселинност. Освен това, те притежават необходимите свойства за енергизиране на организма. Смесването с малко вода от грейпфрут и лимон създава перфектната напитка, подходяща и за двете цели.

8. Ягодово смути

Тази напитка е предназначена за тези, които искат да подобрят метаболизма си, но не искат да поглъщат твърде много киселинно съдържание.  Ягодите носят същите свойства като другите плодове, но имат значително по-малко киселинност.

9. Шоколадово смути

Шоколадовото смути е мечта за хората, които искат да увеличат метаболизма си, но не желаят да изоставят любовта си към шоколада.  Приемайте тази напитка непосредствено преди хранене и освен бърз метаболизъм, ще наситите желанието си и за сладко.

10. Ванилово смути

Ваниловото смути е идеално за хора, които искат да увеличат метаболизма си, но не искат да приемат плодове.

11. Веганско смути

Това опция е за тези, които искат да съчетаят плодове и зеленчуци.  Приготвя се от  зелен чай, кокосово мляко, ананас, спанак, броколи и банани.

12. Смути от манго и подправки

За мангото е известно, че е богато на фибри. След като добавим обаче, малко лют червен пипер, то се превръща в идеалната напитка за повишаване на метаболизма ви.

13. Смути от боровинки и бадем

Боровинките и бадемите представляват  комбинация от най-добрите съставки, взети от сухите и пресните плодове.  Те са течната версия на сандвичите с фъстъчено масло, тъй като те носят както полезността на пресните плодове, така и хранителните вещества на сухите. Тази комбинация е сигурен начин за увеличаване на метаболизма ви.

14. Смути с крем от авокадо

Авокадото е уникално, защото носи здравословни мазнини в себе си, които действат добре за увеличаването на метаболизма. Освен това, тази напитка е много подходяща за рано сутрин, защото дава и огромно количество енергия.

15. Детоксикираща вода

Няма по-добър начин за  увеличаване на метаболизма ви, като отказването на захар. Във водата си, добавете мента, краставица и лимон. Така ще си гарантирате вкусна напитка, която ще поддържа енергията Ви дълго време и ще увеличи метаболизма Ви.

предишна статияМадона пуска нов албум през 2019 година
следваща статияКак да замразим правилно храната и колко време може да изтрае във фризера, без да стане опасна?