Начало Водещи „Инстаграм“ се закани да сложи край на фалшивите лайкове

„Инстаграм“ се закани да сложи край на фалшивите лайкове

1490
Инстаграм

Администрацията на „Инстаграм“ ще предприеме мерки за борба с използването на специални приложения, позволяващи автоматично да се оставят коментари и лайкове.

„През последните месеци наблюдаваме, че потребителите използват странични приложения с цел изкуствено увеличаване на аудиторията“, констатираха представители на „Инстаграм“. Подобни действия противоречат на правилата на социалната мрежа и ще бъдат пресечени.

„От днес ще започнем да отстраняваме фалшивите лайкове, следвания и коментари от акаунтите, които използват странични приложения, за да си повишат известността“, обещаха от „Инстаграм“.

Компанията ще уведомява собствениците на акаунтите за премахването на поставените автоматично харесвания, следвания и коментари. На тях ще им бъде предложено да променят своята парола, за да не могат повече страничните приложения да използват техните данни.

„Инстаграм“ стартира през октомври 2010 г. и първоначално е бил предназначен само за мобилните устройства на компанията „Епъл“. От април 2012 г. социалната мрежа за фотографии и видео е достъпна и за потребителите на платформата Андроид. Тогава компанията „Фейсбук“ купи „Инстаграм“ за 1 млрд. долара.

предишна статияАПИ: Пътните настилки са мокри, на места – хлъзгави
следваща статияХристо Иванов: Борисов се сваля сам