Начало Новини Индонезия се готви за предстоящия Световен форум за водите

Индонезия се готви за предстоящия Световен форум за водите

54
Индонезия се готви за предстоящия Световен форум за водите

Индонезия вече започна подготовката си за домакинството на 10-ия Световен форум за водите, който ще се проведе на курортния остров Бали през май, предаде Синхуа. 

Форумът, първото подобно събитие в региона на Югоизточна Азия, се организира на всеки три години от 1997 година. На предишното издание на форума в Сенегал през 2022 г. Индонезия, която е най-големият архипелаг в света, бе избрана за домакин на събитието през 2024 г. с надслов „Вода за споделен просперитет“. 

Дискусиите на събитието ще бъдат насочени към четири теми – опазване на водите, чистота на водите и санитарни услуги, хранителна и енергийна сигурност, смекчаване на последиците от природни бедствия. 

Очаква от най-малко 170 страни да пристигнат около 30 000 участници, представляващи всички сфери и нива – полици, представители на многостранни институции, академичната общност, гражданското общество и частния сектор. Между 18 и 25 май форумът ще включва 290 сесии или паралелни събития, като на третия ден събитието ще бъде официално открито от президента на Индонезия Джоко Видодо. 

Преди проявата сигурността на острова ще бъде засилена с разполагането на близо 5800 полицейски служители. 
    

предишна статияМоже ли Педро Санчес да бъде следващият председател на Европейския съвет
следваща статияСъстезателите от клуб Кодокан спечелиха четири титли във втория ден на Държавното първенство по джудо за младежи и девойки в Пазарджик