Начало Водещи Индия изпреварва Великобритания и Франция по ръст на икономиката

Индия изпреварва Великобритания и Франция по ръст на икономиката

1742
Индия

Доклад на Центъра за икономически и бизнес проучвания, базиран в Лондон консултантска фирма, посочи кои ще са най-добре развитите икономики догодина.

Според документа, през 2018г. Индия ще изпревари Великобритания и Франция и ще стане петата най-голяма икономика в света.

Намиращата се в момента на седмо място, през 2018 г. Индия ще се премести на пето и се ориентира към заемането на третото място през 2032 г.

Индийската икономика достигна най-ниското от три години равнище на растеж през първото тримесечие на текущата финансова година, след решението през ноември 2016 г. на министър-председателя Нарендра Моди бяха спрени от употреба банкнотите с висок номинал, което беше последвано от преразглеждане на данъчната система.

Растежът спадна до 5,7% за трите месеца, приключили през юни, но се възстанови леко до 6,3% за тримесечието, приключващо през септември.

„Въпреки временните неуспехи икономиката на Индия вече е достигнала до тази на Франция и Великобритания и през 2018 г. ще ги изпревари и двете и ще стане петата по големина икономика в долари“, заяви заместник-председателят на CEBR Дъглас Макуилямс.

Евтината енергия и цифровата революция ще стимулират икономическия растеж в световен мащаб, гласи проучването. Световният растеж ще бъде доминиран от азиатските икономики, включително Индия, Китай и Япония.

Съединените щати, най-голямата икономика в света, ще бъдат изпреварвани от Китай през 2030 г., прогнозира докладът, добавяйки, че Индия ще получи това място „по някое време през втората половина на този век“.Ин

предишна статияДържавата стимулира работещите майки като намира бавачки за децата им
следваща статияЗащо принц Джордж и принцеса Шарлът няма да си получат подаръците от Дядо Коледа?