бебе оцеля

Индийско бебе, паднало на железопътни релси непосредствено преди тръгване на влака от гарата, остана невредимо. Драматичният инцидент е уловен в кадри на мобилни телефони, които показват как влакът минава покрай невръстното дете в Утар Прадеш, докато крещящи зрители стоят в безнадеждност.

Едногодишното бебе е попаднало в пролуката между композицията и платформата, докато родителите му слизали от влака. Момиченцето било заклещено по протежение на релсите, когато влакът напуснал платформата, вдигайки скорост и профучавайки над главата му – но го пропуснал.

Щом влакът минал покрай него, мъж бързо е извадил малкото дете, което, освен плача, учудващо се разминало без никакви други последствия от ужасяващия инцидент.

Индийските медии съобщават, че родителите на момичето са загубили контакт с детето си, тъй като тълпата изскочила стремително от влака на платформата в град Матура.

Индийски служители на железопътната мрежа съобщиха, че късметлийското спасение е напомняне за предпазливост по всяко време в претъпкан влак.

„Активно провеждаме кампании за забрана на хората да пътуват върху покриви или да се подават извън вратите“, каза Г. К. Бансал, служител на железниците за АФП.

Огромната железопътна мрежа на Индия е известна с пренаселеността и злополуките, включително смъртоносните инциденти при неправомерно пресичане на железопътната линия или падане от влакове, движещи се е висока скорост.

Правителствен доклад за 2012 г. описва загубата на 15 000 пътници в железопътни инциденти всяка година в Индия като „клане“. Правителството обеща 137 милиарда долара за период от пет години, за да модернизира разпадащата се мрежа.

предишна статияДа ти пипна носа, за да видя дали лъжеш
следваща статияВеликият Гетсби – афроамериканец в новата екранизация на романа