Начало Коментар Има такъв народ“ отива към ритуално самоубийство

Има такъв народ“ отива към ритуално самоубийство

938
Само ползи виждам в изясняването на позициите на ИТН чрез форсирани ходове. Изявата на Тошко Йорданов, в комбинация с изказването на финансиста на ДПС Йордан Цонев е железен знак, че има координация в отхвърлянето на Асен Василев за министър на финансите. Toва коментира бившият дипломат Илиян Василев във „Фейсбук“.

Едновременно признават че са го канили, дори за вицепремиер, но сега изведнъж бил откраднал интелектуална собственост, демек неморален е. За вицепремиер е ОК, но за министър на финансите не.

Сега били проучили. Асен Василев няма ход да ги съди за клевета, защото това отнема време.

Слаби играчи се тези от ИТН и като нищо ще си съсипят партията, само защото са обещали да дадат на ДПС каквото им се полага. За това и никой от тях не се изказва от трибуната, не участват в дебати, не отстояват позиции, тънат в самоналожена мъгла.

За това им трябва и те да посочат министър на финансите одобрен от ДПС, защото там е НАП, там са Митници, там са бюджетни средства. Баницата и порциите, чрез които се възпроизвеждат статуквото.

Мисля, че водят ИТН към ритуално самоубийство, и то не защото някой им пречи да си направят правителсто и нито ДБ нито ИБГНИ се натискат за министерски места.

Има огромна разлика между това да не искаш места /проактивно търсене на участие във властта/ и червени линии /това да не позволиш на ИТН да подмени за пореден път протестите и да обслужи с „коректни“ министри ДПС.

Добре е, че и БСП не се хвана на играта. Аз лично нямам нищо против да си продължаваме с този служебен кабинет. Особено след като ДПС им направи такава свръх, супер реклама с това че ни ги искат в редовно правителство.

Със слаби карти Слави играе. Разликата между предишните избори и сегашните е че хората видяха зависимостта му от ДПС. Избирателите ще ги накажат. И като гледам самоубиха и следващия си премиер и кабинет. Направо да съжалим тези кандидат премиери и министри, че попаднаха на такава партия и такива „политици“ да ги издигат.

И така ИТН ще танцуват само едно лято. Е, разбира се ще вземат някакви проценти, но до тук с мечтата че ще свирят първа цигулка в българската политика. Демокатична България на следващите избори ще качи и то сериозно. Както казах много добра вест. Нови избори? Заради ДПС? Няма проблем. Следва най-интересната част от шоуто – Слави протяга ръка за примирение.

предишна статияВладимир Перев за ДЕБАТИ.БГ: Изненадан съм от позицията на президента Радев за Македония
следваща статияСлави Трифонов: Христо Иванов взриви обстановката и постави под съмнение постигнатото до момента