Илон Мъск

Илон Мъск е споделил първото изображение на вентилаторен блок Medtronic от Tesla, използван в болнично заведение в Ню Йорк, район, който е признат за епицентър на САЩ в кризата COVID-19.

Съобщението на Мъск идва само седмица, след като главният изпълнителен директор на Medtronic Омар Ишрак потвърди, че Tesla е един от партньорите на компанията в разширяването на производството на вентилатори.

„Ние също сме отворени за партньортство с други фирми, всички са добре дошли. Тесла е компания, която е загрижена за хората. нашите вентилатори са важни за тях и ние бързаме да ги произведем“

,каза Ишрак.

Вентилаторите са жизненоважно част от медицинско оборудване, когато става въпрос за лечение на пациенти, заразени с COVID-19. Въпреки това в САЩ има огромен недостиг на машини, особено в районите с голямо население като Лос Анджелис и Ню Йорк. Medtronics е утроила продукцията си на устройства, но все още има много пациенти, които не могат да се лекуват, тъй като броят на случаите с коронавирус продължава да нараства с всеки изминал ден.

Мъск положи огромни усилия да осигури районите в нужда с вентилатори. На 23 март той дари над 1200 вентилатори на град Лос Анджелис. Тези машини са закупени от името на Мъск от Китай, страна, която има излишно количество вентилатори. Те бяха дарени безплатно и Мъск даде да се разбере, че няма да приеме каквато и да било компенсация за тях; той просто искаше да помогне на болниците в своя град  да се преборят с притока на случаи, засегнали района. Допълнителни вентилатори бяха изпратени до болници в Ню Йорк само няколко дни по-късно.

Освен това Мъск заяви, че би желал да изпраща безплатно вентилатори по целия свят, стига болницата да започне незабавно да използва машините.

„Имаме одобрени от FDA вентилатори. Ще се доставят до болници по целия свят в рамките на районите за доставка на Tesla. Устройството и разходите за доставка са безплатни. Единственото изискване е вентилационните апарати да се предоставят веднага за пациенти, а не да се съхраняват в склад.“

предишна статияЮжна Корея удължава изолацията
следваща статияВремето днес ще бъде предимно облачно