Начало Свят Изчислиха средно на колко километра всеки шофьор псува на пътя

Изчислиха средно на колко километра всеки шофьор псува на пътя

1448
шофьори

Средно на всеки 4 изминати километра от устата на водача на превозно средство излиза ругатня или обида, сочи проучване, проведено между 2000 британски шофьори, съобщава Auto.Mail.

От резултатите става ясно, че 9 от 10 участвали в допитване шофьори често ругаят, докато са зад волана. Средно това прави по 41 пъти на всеки 100 мили път (около 160 км). При това 61% от водачите се опитват да се сдържат, ако в колата им има деца. В тези случаи нецензурният израз е заменен с някакъв аналог.

Под половината от анкетираните – 46%, признават, че откровено псуват, при това грубо, докато шофират. Близо 40% осъзнават какво са направили и съжаляват за изразите, които са използвали най-често по адрес на други водачи на пътя.

На първо място по отнесени ругатни обаче са пешеходците, сочат резултатите от проучването на навиците на британските шофьори. Следват водачите, които не дават мигач при завиване или престрояване. На трета позиция са тези, които говорят по телефона, докато карат, а на четвърто – тези, които се движат прекалено бавно и по този начин провокират образуване на колона или задръстване на пътя.

предишна статияБен Афлек наруши мълчанието след края на лечението за зависимости
следваща статияИдва студ, какъвто светът не помни