Начало Новини Израел нанесе въздушен удар срещу противовъздушната отбрана на Сирия, съобщи сирийската информационна...

Израел нанесе въздушен удар срещу противовъздушната отбрана на Сирия, съобщи сирийската информационна агенция

64
Израел нанесе въздушен удар срещу противовъздушната отбрана на Сирия, съобщи сирийската информационна агенция

Израел инанесе въздушен удар атака срещу части на сирийската противовъздушна отбрана, като причини материални щети, съобщи сирийската информационна агенция САНА, като се позова на изявление на армията, предаде Асошиейтед прес.

Рано тази сутрин са забелязани военни самолети над мястото, където се чуваха и силен шум и дронове близо до голяма иранска военна база и ядрен обект. Този район на Сирия е разположен на около 1500 км западно от Исфахан, и източно от Израел. Иран изстреля ракети от противовъздушната си отбрана рано тази сутрин, след като се чуха експлозии в района на голяма военновъздушна база и ядрен обект, над които са забелязани и дронове.

Американският държавен секретар Антъни Блинкън не коментира последното развитие на ситуацията в Близкия изток при пристигането си за финалната сесия на срещата на външните министри от Г-7 на остров Капри в Италия по-рано тази сутрин.

Израел се зарече да отговори на безпрецедентната атака на Иран през уикенда, който остави района под заплаха от бъдеща ескалация след месеци на боеве в ивицата Газа. Съюзниците на Израел настояха да се въздържи от какъвто и да било отговор на атаката, който може да предизвика спирала от насилие. Вчера САЩ и Великобритания съобщиха, че налагат нов пакет санкции на Иран.

Регионалното напрежение се повиши след началото на последната война между Израел и „Хамас“ на 7 октомври, когато подкрепяните от Иран групировки „Хамас“ и „Ислямски джихад“ извършиха трансгранична атака, при която в Израел бяха убити 1200 души, а 250 бяха отвлечени.

Тел Авив отвърна с военна офанзива в ивицата Газа, която причини огромни разрушения в палестинския анклав и при която бяха убити над 33 900 души, според данните на местните здравни власти.

предишна статияПетролът на ОПЕК падна до 87 долара за барел
следваща статияМладежки център – Габрово организира събитие, посветено на превенцията на хранителните разстройства