Начало Водещи Изненада! Рио Фърдинанд става боксьор

Изненада! Рио Фърдинанд става боксьор

1214

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед и английския национален отбор по футбол Рио Фърдинанд започва кариера в професионалния бокс. 38-годишният британец доста често напоследък публикува в социалните мрежи клипове от свои тренировки на боксовия ринг.

Според „Дейли Мейл“ обаче става въпрос по-скоро за участие в телевизионен проект, а не за същинско спортно предизвикателство. Изданието припомня за участието ва бившия капитан на Англия по крикет Андрю Флинтоф в подобен проект през 2012 г., когато той побежда в четири рунда американеца Ричърд Доусън.

Фърдинанд е голям почитател на бокса и личен приятел с Антъни Джошуа. Той публикува също често видеа от боксови тренировки. В една от публикациите си той дори се обръща към бившия шампион Тайсън Фюри с въпрос дали скоро ще му върнат лиценза.

Бившият нападател на Шефилд Юнайтед Къртис Уудхаус подкрепи евентуални намерения на Фърдинанд да стане боксьор. Самият той го е правил и дори печели титла през 2012 г. Какво точно е намислил Рио предстои да разберем още днес, когато ще даде пресконференция.

Фърдинанд се отказа от футбола през 2015 г., след като спечели шест титли на Англия с Манчестър Юнайтед и един път Шампионската лига, като изигра и 81 мача с екипа на английския национален отбор.

В момента основната цел пред бившия защитник е да получи лиценз от Британския боксов контролен борд.

https://www.youtube.com/watch?v=e-DxQUiWxKg

предишна статияВяра Анкова зае важен пост в „Нова телевизия“
следваща статияГригор се изкачва в ранглистата без да играе