Начало България Изключените депутати и общински съветници от „Възраждане“ с нов политически проект

Изключените депутати и общински съветници от „Възраждане“ с нов политически проект

84
Отцепниците от
Отцепниците от „Възраждане“ Николай Дренчев, Иво Русчев и Александър Арангелов / Снимка: БТА

Неколцина независими народни представители и четирима от общинските съветници решиха да стартират процеса по създаване на нова политическа формация, обяви независимият депутат Николай Дренчев пред медиите в парламента.

„Очакваме скоро нови избори, които обаче няма да променят значително състава в парламента. България има нужда от нова политическа организация, нова алтернатива“, посочи той.

„Виждаме необходимостта от една нова патриотична формация, която обаче ще бъде хуманна и сърдечна“, добави той, като поясни, че скоро ще участват в предстоящите избори, но това не е от съществено значение за тях. Главният акцент е върху създаването и структурирането на организацията, както и групирането на хората“, заяви той.

Досега участниците в проекта са четирима независими общински съветници – Красимир Гълъбов, Венци Стойчев, Васил Драганов и Севделина Петрова, както и трима независими народни представители – Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай Дренчев.

През февруари след избора на председател на Столичния общински съвет четиримата общински съветници бяха изключени от „Възраждане“. След това парламентарната група на „Възраждане“ изключи и тримата депутат изборени в София, защото софийската организация на партията поиска политическа отговорност от народните представители, които са номинирали тези представители като кандидати за общински съветници.

Вижте още новини тук

предишна статияОтбелязваме Световния ден на театъра
следваща статияРашков: Лица на високи постове от властта са помагали на Еврото и Нотариуса в изнудваческата дейност