Иванка Тръмп
На снимката: Иванка Тръмп

Пред медии по време на визитата си в Етиопия и Кот д’Ивоар Иванка Тръмп, дъщерята на американския президент Доналд Тръмп, каза, че баща ѝ я е попитал дали се интересува от работата като ръководител на Световната банка, но тя била доволна от настоящата си роля в администрацията.

Тя участва в процеса на подбор на новия шеф на 189-членната Световна банка Дейвид Малпас и заяви, че той ще свърши „невероятна работа“.

Запитана дали баща ѝ е разговарял с нея за други висши ръководни длъжности, Иванка Тръмп каза, че „ще запазя това между нас“. Но тя каза, че не вижда в близко бъдеще да прави опит да си сменя работата.

Въпросите към Иванка Тръмп бяха предизвикани от това, че на 12 април Доналд Тръмп заяви в интервю за „Атлантик“, че обмислял номинирането на дъщеря си за президент на Световната банка, а и също така смятал, че тя би била „страхотна“ като посланик на САЩ в ООН.

„Мислех си за Иванка за Световната банка. Тя би била страхотна, защото е много добра с числата. Притежава голямо спокойствие … Виждал съм я под огромно напрежение и натиск. Тя реагира много добре – това обикновено е наследствено”, каза Доналд Тръмп, разкривайки намерението си.

„По природа тя е дипломат. Би била страхотна в ООН“, добави стопанинът на Белия дом.

Тръмп посочва, че, ако беше номинирал дъщеря си, която е негов старши съветник, в обществото „биха казали, че това е непотизъм, въпреки че това няма има нищо общо с непотизма. Но тя би била невероятна“.

предишна статияПоредна ракета на частна компания бе изстреляна към МКС
следваща статияВеликден идва, но какви опасности крият боите за яйца?