Начало Водещи Иванка Тръмп заработила близо 11 милиона долара за 2017 г.

Иванка Тръмп заработила близо 11 милиона долара за 2017 г.

1537
Иванка Тръмп
На снимката: Иванка Тръмп

Дъщерята на американския президент Доналд Тръмп – Иванка Тръмп е декларирала 3.9 милиона долара печалба, от нейния дял в международната верига хотели „Тръмп“, а чрез нейния бизнес, свързан с личната ѝ марка, е направила поне 5 милиона долара, съобщава „Политико“. Тя също така е заявила, че взима около 2 милиона долара от плащане на обезщетение за предприятие, наречено „Trump Payroll Corp”.

Тръмп е получила и 289 000 долара в аванс от нейния издател за книгата й „Жената, която работи”. Тя е дарила тези средства в различни фондове и благотворителни тръстове. Дъщерята на президента на САЩ казва: „Ще подпомогна организации, които се грижат за подобряването на образованието на жени и момичета”. Към момента няма данни за други печалби от продажбата на книгата, който бе публикувана през 2017г.

Данните идват от данъчните декларации, които са задължителни за всички високопоставени държавни служители и трябва да се попълват всяка година през май.

Доходите на президентската дъщеря от семейната верига хотели са се увеличили значително в сравнение от декларацията, попълнена от нея миналата пролет, когато декларацията и показваше 2.4 милиона долара приходи от хотела.

Иванка Тръмп и нейния мъж Джаред Къшнар са висши съветници на президента, но без заплати, тъй като в противен случай би се получил конфликт на интереси. Данъчните декларации на двойката показват нарастване на приходите им, откакто са влезли в Белия дом. Интересно е да се види дали това ще продължи като тенденция.

В декларацията на Къшнар пише, че той е закрил кредитната си линия към Националната банка, която е в размер между 5 и 25 милиона долара. Друга кредитна линия на зетя на президента на САЩ, която той е получил от баща си, е нараснала от 1 до 5 милиона долара на 5 до 25 милиона долара. Той също заявява и за друг заем от Банка на Америка, който също е в размера от 5 до 25 милиона долара. Той може да бъде изплатен до 2022 и като цел на заема е вписана търговия с имоти.

Като приходи зетят на Тръмп е вписал 1,375 милиона долара от акции и 125 000 долара от разпределения от Уестмистър Мениджмънт, от бизнеса на семейството му той е декларирал 1,5 милиона долара. В декларацията му също пише, че притежава между 5 милиона и 25 милиона долара в акции на медийното дружество на Сорос.

предишна статияКакво да очакваме от спинофа на Game of Thrones
следваща статияБългарската крава Пенка отърва смъртното наказание