Тричленно семейство, което попаднало в плен на бушуващ водопад, беше спасено, след като пуснало бутилка със SOS съобщение надолу по реката.

Къртис Уитсън, неговата приятелка и 13-годишният му син били на екскурзия в централна Калифорния през юни.

Планът им бил да следват река Арройо Секо през каньон, докато стигнат до водопада.

При водопада се спуснали по въже и отишли до къмпинг.

Но на третия ден от похода тримата се оказали без изход в тясна част на каньона, където стените са с височина 15 м. от двете страни.

Въжето, което Уитсън очаквал, че ще е там, го нямало, което означава, че не могат да се спуснат или излязат. За да бъде ситуацията още по-безизходна водата на водопада се спускала твърде бързо.

„Сърцето ми отиде в петите, когато разбрах, че обемът на водата е просто твърде опасен, за да направи възможно бързото спускане“, заяви Уитсън пред Си Ен Ен.

Без обхват на телефоните и никак „жива душа“ наоколон Уитсън написал бележка на касова бележка: „Заседнали сме тук при водопада. Потърсете помощ, моля“, пише в бележката.

Поставят бележката в зелена бутилка за вода и отстрани издълбават „помощ“. После хвърлят бутилката във водата.

Бележката била намерена на около четвърт миля (0.4 км) надолу по реката от двама туристи. В резултат на техните действия спасителен екип открива тримата пленници на природата около полунощ на 15 юни, само часове след като са изпратили плаващия зов за помощ.

Уитсън заяви, че иска да намери туристите, които са намерили неговото послание.

предишна статияДобър ден за задълбочен разговор с любимия за един, светъл период във връзката на друг
следваща статияЩе стане ли Батман „афро“?