Начало Свят Зеленски нарече неприемливо колебанието на Запада относно помощта за Украйна

Зеленски нарече неприемливо колебанието на Запада относно помощта за Украйна

29
Володимир Зеленски
Снимка: БТА

След смъртта на спасители при руска атака в Харков украинският президент Володимир Зеленски разкритикува колебанието на Запада за предоставяне на военна помощ на страната му като напълно неприемливо, предаде БТА.

Вечерното видеообръщение на Зеленски от вчера подчерта необходимостта от нова система за противовъздушна отбрана, която може да промени обстановката фундаментално.

Президентът изрази благодарността си към страните, които търсят начини за помощ на Украйна, но същевременно настоя да се приеме, че политическите решения са от първостепенно значение.

Украйна призовава за по-ефективни системи за противовъздушна отбрана, като например американския „Пейтриът“, за да защити градовете си от руските атаки, които стават все по-чести.

В заявлението се подчертава спешната необходимост от по-силна противовъздушна отбрана на Харков, Сумска област и южните региони.

Зеленски осъди руската тактика след смъртта на спасители в Харков и призова за дипломатически усилия за придобиване на изискваните системи за отбрана.

Още международни новини – четете тук

предишна статияЗеленски нарече неприемливо колебанието на Запада относно помощта за Украйна
следваща статияДвата болида на "Ред Бул" с най-добри времена в първата тренировка за Гран При на Япония