Начало Водещи Най-здравословните храни от които всеки се нуждае

Най-здравословните храни от които всеки се нуждае

1132
здравословни храни

Списъкът с петте най-здравословни храни в света ще ви помогне да разберете основите на витамините и минералите, от които човешкото тяло се нуждае, за да функционира най-добре. И, допълнителен подтик – цялата тази здравословна храна е наистина вкусна!

1. СПАНАК

Spinach!

Една от най-здравословните храни на планетата. Спанакът осигурява енергия и е с ниско съдържание на калории. Пълен е с витамини А, C, E, K, B комплекс (B6, B2, B1) и фолиева киселина (витамин B9) и омега 3 мастни киселини.

2. МАЛИНИ

Berries

Както повечето плодове, малините са пълни с антиоксиданти, за да поддържат тялото здраво. Пресни или замразени, те са пълни с витамин С, калций и желязо.

3. ЧЕРЕН ШОКОЛАД

el chocolate es la respuesta. a nadie le importa cuál es la pregunta.

Според изследванията натуралният черен шоколад съдържа повече антиоксиданти, отколкото повечето плодови сокове – чудесна новина за „любителите на шоколада“! Освен че предпазва тялото от болести и предотвратява сърдечни заболявания, тъмният шоколад е естествен начин за подобряване на настроението.

4. БЯЛ ЛУК

white onion

Използва се от векове за предотвратяване на болести, защото инхибира растежа на бактериите, понижава холестерола и кръвното налягане и има сериозна противовъзпалителна сила.

5. ЛИМОН

Lemon

Лимонът има силни противовъзпалителни свойства и може да помогне за спиране на растежа на раковите клетки. Освен това има толкова витамин С, колкото портокалите.

предишна статияЧистка и в АПИ
следваща статияВиляреал спечели Лига Европа след 22 дузпи във финала с Манчестър Юнайтед