Начало Здраве За да сте здрави през пролетта: Вкарайте тези 3 храни в менюто...

За да сте здрави през пролетта: Вкарайте тези 3 храни в менюто си

877

Диетата на човека не може да бъде статична. Всеки сезон има свои собствени продукти, на които си струва да се обърне внимание. Сезонните продукти са склад за витамини, минерали и други хранителни вещества, пише Zdrave.to. Такива продукти са богати на хранителни вещества, които укрепват имунитета и имат благоприятен ефект върху човешкото здраве.

Броколи

Броколито е един от най-полезните зеленчуци за пролетната ви диета. Съдържа голям брой витамини от група В, калций, магнезий, желязо, цинк, манган, целулоза. Броколите също са богати на хлорофил, който се синтезира в растението от слънчевата енергия. Редовното хранене с този зеленчук подобрява работата на стомашно-чревния тракт, повишава настроението, зарежда с енергия и очиства токсините. Най-полезните начини за готвене на броколи са на пара или скара.

Аспержи

Аспержите са друг зеленчук, който трябва да бъде във вашата пролетна диета. Зелените аспержи са по-полезни от белите, тъй като растат на повърхността на земята и поглъщат слънчевите лъчи. Аспержите са ценен източник на витамини В, К, С, фолиева киселина. Те има благотворен ефект върху храносмилателната и нервната система и са добре познат афродизиак.

От аспержите е възможно да се подготвят виртуозни закуски и вечери: да се комбинират с яйца или други зеленчуци. Аспержите могат да бъдат варени, печени, приготвени на скара. Бързо, вкусно и много полезно!

Авокадо

Авокадото е най-хранителният плод. Ето защо понякога се бърка със зеленчук. Авокадото е богато на витамини, минерали и хранителни вещества. То съдържа и полезни омега-3 мастни киселини. Редовното хранене с авокадо подобрява храносмилането, благоприятно засяга сърцето и кръвоносните съдове, активизира умствената активност.

предишна статияКончита Вурст обяви в интернет страшна новина, свързана със здравето ѝ
следваща статияЕто как ще се казват новите метростанции в София