Начало Любопитно Затварят плажа от филма „Плажът“ с Леонардо ди Каприо

Затварят плажа от филма „Плажът“ с Леонардо ди Каприо

2218

Плажът „Мая“, който се намира на тайландския остров Ко Фи Фи Ле, ще бъде затворен от юни за 4 месеца. Той е известен с това, че там бе сниман филма „Плажът“ с Леонардо ди Каприо.

Решението е провокирано от настъпили екологични щети, причинени от туристите, пише Chronicle. Временното затваряне на плажа за посетители ще позволи на морската флора и фауна да се възстанови.

Според тайландското издание „Банкок пост“ всички морски паркове в страната ще бъдат затворени за туристи от месец май до октомври заради дъждовния сезон.

„Островите имат много крехка екосистема, която не може да понесе толкова много хора, както и замърсяването от лодки и крайбрежни хотели“, сподели морски експерт.

Той добави още, че повече от 3/4 от тайландските коралови рифове са засегнати от повишаването на температурата на морската вода и от нерегламентиран туризъм.

Тайландският национален парк и Департаментът по дивата природа ще ограничат туристите до 2000 на ден, когато популярният плаж „Мая“ отново отвори за посетители. Лодките няма да бъдат позволени.

предишна статияНеймар се завръща по-рано от очакваното?
следваща статияВесела Чернева: България е най-заинтересувана от добри отношения между ЕС и Турция