Начало Новини Започнатото ще бъде надграждано, каза служебният министър на иновациите и растежа Росен...

Започнатото ще бъде надграждано, каза служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов

34
Започнатото ще бъде надграждано, каза служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов

Служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов прие поста от досегашния министър Милена Стойчева, информират от Министерството на иновациите и растежа (МИР).

„Основната задача на служебния кабинет са изборите. Ще развиваме направеното до момента, за да поддържаме системите в държавата в кондиция, докато дойде следващото редовно правителство“, е заявил Карадимов по време на официалната церемония във ведомството. 

По думите му всичко заложено в Министерството на иновациите и растежа ще бъде надграждано. Карадимов е подчертал, че ще разчита в професионален план на Милена Стойчева. 

„Нашето предимство е, че досега сме работили заедно, доколкото Българската банка за развитие е в рамките на министерството“, са думи на служебния министър. 

„Основаната задача в МИР е да се създават възможности за инвестиции в иновации и привличане на стратегически инвеститори. Предавам поста с чувство на доверие и оптимизъм, защото смятам, че г-н Карадимов споделя визията и ще продължи досегашната работа“, е посочила от своя страна Милена Стойчева.

Росен Карадимов е доцент по право, с дългогодишен юридически опит. Той заемаше длъжността председател на Надзорния съвет на Българската банка за развитие (ББР). Карадимов беше назначен за член на Управителния съвет на ББР на 7 ноември 2022 година от тогавашния служебен министър на иновациите и растежа Александър Пулев. 

предишна статияРядко е имало толкова антиевропейски по манталитет кабинет
следваща статияПТИ: Индия показва, че няма невъзможни неща, заяви премиерът на страната