Начало Пари Започва Делфийският икономически форум

Започва Делфийският икономически форум

34
Делфийският икономически форум
Снимка: БТА

Откриването на Деветия Делфийски икономически форум с международно участие ще се проведе днес и ще продължи до 13 април, съобщават гръцките медии.

Темата на форума тази година е „Големият преход“, като събитието ще фокусира върху преходите в геополитиката, климата, технологиите и други сектори, поясни организаторът Симеон Цомокос.

Делфийският икономически форум се провежда под егидата на гръцкия президент Катерина Сакеларопулу, която ще бъде инициатор на събитието.

Очаква се над 1000 лектори от 70 страни, световни лидери и официални лица да бъдат част от форума, като сред тях са генералният секретар на ОИСР Матиас Корман, европейски комисари и други. Украинският президент Володимир Зеленски ще се присъедини чрез видеоконферентна връзка.

Дискусиите ще обхванат теми като Украйна и Близкия Изток, европейския път на Западните Балкани, трансатлантическите отношения и други глобални предизвикателства.

На форума също ще присъстват полският външен министър Радослав Шикорски, специалният представител на ЕС за диалога между Белград – Прищина Мирослав Лайчак, бившият министър на външните работи на Северна Македония Никола Димитров, бившият командващ на американските войски в Европа генерал Бен Ходжис, американският посланик в Атина Джордж Цунис и други.

Гръцкият външен министър Йоргос Герапетритис и министърът на отбраната Никос Дендиас също ще участват във форума.

Още икономически новини – четете тук

предишна статияПетър Тодоров: На десетия ден ми стана ясно, че Калин Стоянов изпълнява волята на ГЕРБ и ДПС
следваща статияЕвропейският парламент ще гласува днес пакет, предвиждащ по-строги правила за миграцията и предоставянето на убежище в ЕС