Начало България Зам.-министърът на транспорта ще бъде обвинен в измама

Зам.-министърът на транспорта ще бъде обвинен в измама

916
Сотир Цацаров
На снимката: Сотир Цацаров

Действащият заместник-министър на транспорта Ангел Попов ще бъде обвинен в измама.

Това съобщи на брифинг в Съдебната палата главният прокурор Сотир Цацаров.

Престъплението е за сумата от 8000 евро за дейност на Попов, преди да заеме политическия пост.

„Сумата е била предложена, поискана и взета от негови колеги превозвачи, за да бъдат уредени съответни разрешителни в Министерството на транспорта”, обясни Цацаров.

Главният прокурор, председателят на Спецпрокуратурата Иван Гешев, директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов и главният секретар на МВР Младен Маринов съобщиха, че е била задържана организирана престъпна група за производство и разпространение на наркотици при акция в Габрово и Стара Загора.

Петима души са в ареста, като лидерът на групата е произвеждал неистински банкноти, задържани са печатарски машини, плаки с високо качество на 50 и 100-доларови банкноти, както и 100 и 500-еврови банкноти.

На брифинга беше съобщена и новина за акция, при която е била задържана група за търговия и държане на акцизни стоки без бандерол.

В нея е участвал войник от Националната гвардейска част. При акцията е иззето голямо количество цигари и цистерна с 2,5 тона спирт без акциз.

По казуса с председателя на Бюрото за СРС Бойко Рашков, главният прокурор коментира, че действията на Рашков са продиктувани от персонални амбиции, като заедно с това се води политическа кампания на политическа сила, която използва момента.

Цацаров определи обвиненията на Рашков срещу прокуратурата за неистинни.

На въпрос защо няма дела за подкупи на висши държавни лица Цацаров коментира, че за първи път от много години има толкова много депутати, които са със снет имунитет, министри, които имат повдигнати обвинения.

предишна статияПредимно слънчев петък, с временни увеличения на облачността
следваща статияРусия ще трябва да реши как иска да раздели Сирия с Иран