Виагра

Замбийска фирма заяви, че е спряла производството на енергийна напитка, след като потребител в Уганда се оплака от продължителна ерекция, като тестовете показват, че напитката съдържа активната съставка на „Виагра“.

Напитката „SX Energy Natural Power“, произведена от „Revin Zambia“, се изнася в региона, включително в Уганда, където потребителят също така се оплакал от обилно изпотяване.

Генералният директор на „Revin Zambia“ Викас Капур заяви, че неговата компания е спряла да прави напитката във вторник, когато е започнала вътрешно разследване.

„Допуснахме правителството или която и да е агенциите му да проведат собствени разследвания, но доколкото знаем, напитката не съдържа никакви лекарства“, каза той пред „Франс прес“.

Той заяви, че компанията, базирана в град Ндола, на север от столицата на Замбия Лусака, произвежда енергийната напитка от миналата година.

Фармацевтичната общност на Замбия (PSZ) заяви, че тестовете, споделени от Националната агенция за лекарствата в Уганда, са разкрили наличието на силденафил цитрат – лекарство, използвано за лечение на еректилна дисфункция и отпуснато под марката „Виагра“.

Според PSZ етикетът твърди, че напитката „съдържа естествени екстракти от джинджифил и тонгкат али, добре познат афродизиак и тестостеронов ускорител като основни съставки“.

Замбийците бяха призовани да избягват напитката.

Властите в Уганда потвърдиха, че конфискуват вносните доставки.

„Получихме известие от Националния лекарствен орган на Уганда, че енергийната напитка е фалшифицирана и нашите екипи я конфискуват“, каза пред АФП говорителят на бюрото по стандартите на Уганда Годвин Мухвези .

предишна статияТематичен бар на колумбийските наркокартели предизвиква въпроси в Париж
следваща статияНай-богатият човек в света се развежда