Начало Водещи Заловиха избягали енотови кучета след четиридневно търсене

Заловиха избягали енотови кучета след четиридневно търсене

1621
енотови кучета

Две избягали от собственичката им енотови кучета, за които местни жители твърдяха, че са ги „тероризирали“ бяха хванати и върнати на собственика им, съобщи Би Би Си.

Полицията в Нотингамшир описа животните като „потенциално опасни“, а местна жителка заяви, че козата и понито и са били нападнати от избягалите кучета.

Манди Марш – която притежава понито и козата – каза, че едно от енотовите кучета е нападнало кучето й.

енотови кучета

Собственикът на тези животни, които в някои медии погрешно бяха обявени за еноти, обаче каза, че те никога не са представлявали сериозна заплаха.

Мъжко и женско енотово куче избягаха от дома си в „Биг Лейн“ в района на „Кларбъроу“ в Англия, след като си прокопаха тунел под домашната клетка.

Полицията съобщи, че са били открити и заловени в района по-късно.

Въпреки това, техният собственик твърди, че вероятно това, че са били уплашени и ужасени ги е накарало „да правят глупави неща, когато са в това състояние“.

Екзотичните кучета от Източна Азия принадлежат към емейство Canidae и, което включва кучета и лисици. Родствено те са много далечни от енотите

Специалисти твърдят, че енотовите кучета са диви животни, а не домашни любимци, и не трябва да се държат в къщи.

„В тези случаи те често стават агресивни и неуправляеми“, казва Стефани Джейсън, старши експерт по екзотика и търговия с диви животни.

Собственикът на енотите каза за Би Би Си: „Те са избягали и това е моя грешка, но е важно хората да не мислят, че тези животни са особено опасни.“

предишна статияАктуална пътна обстановка
следваща статияДаниел Смилов: Има алтернатива на Борисов