Начало Култура Завършените филми, които не видяха бял свят

Завършените филми, които не видяха бял свят

1466
В шоубизнеса няма гаранции. Въпреки че се инвестират милиарди долари в правенето на филми, винаги има шанс, че един филм просто няма да види бял свя

В шоубизнеса няма гаранции. Въпреки че се инвестират милиарди долари в правенето на филми, винаги има шанс, че един филм просто няма да види бял свят и няма да стигне до възможността да спечели някой друг долар от бокс офиса. Лошите новини дори понякога се случват по време на пост-продукцията, което води до това готов филм изобщо да не се пусне пред публиката. Студията губят милиони, а актьорите губят трудно спечелената възможност за изява,  която да бъде видяна от зрителите.

Ето някои филми, които са някъде там в някой архив, но никога не са официално представени на света…

The Fantastic Four (1994)

С този филм се стигна дотам, че трейлърът му започна даже да се върти по кината, но в този момент Марвел си върнаха правата върху своята „собственост“ – франчайза, от който е част филмът, за няколко милиона долара. Намерението е да бъдат унищожени всички копия, за да се спаси реномето на бранда, както и други предварително установени юридически норми. Версия на филма обаче изтече. И така той бързо се превърна в едно от най-апокрифните кинопроизведения.

Nothing Lasts Forever (1984)

Дори още от описанието на сюжета, става ясно, че филмът ще е малко труден за разбиране. Историята се случва в свят, подобен на този от филма „Бразилия“, където пристанищната власт има надмощие над цял Ню Йорк. Подземни индивиди всъщност управляват света и Бил Мъри е шофьор на автобус, който осъществява пътувания до Луната. Цялото нещо изглежда твърде странно, но ако обичате предизвикателствата, все още можете да откриете забраненото копие на филма, на което да се насладите.

Big Bug Man (2006)

Докато по-фините детайли за филма все още остават неизвестни, това, което знаем е, че този анимационен филм следва историята на един обикновен човек, който добива суперсили, след като е ухапан от голямо насекомо и започва да се бори срещу корупцията, тъй като е последният морален човек на Земята. Очевидно не звучи като детско забавление, особено като се има предвид, че филмовият плакат изобразява един от героите, който буквално целува задника на друг човек. Но все още се надяваме да видими или по-точно да чуем последната роля на Брандо някой ден, особено след като той споделя, че това е най-забавното нещо което е правил след Юлий Цезар през 1953 г.

All American Massacre (1998)

Най-големият бонус на филма е, че в него се появява актьора Бил Мошей, който отново изиграва известната роля на Чоп Топ, гневният брат на Ледърфейс от популярната кино поредица „Тексаското клане“. Очакваше се от този филм да разберем повече за произхода и историята на това „убийствено семейство“. Очевидно продукцията на филма е прекъсната някъде по средата и години след това режисьорът започва кикстартър кампания за набиране на средства, за да завърши филма. Само че той не успява да събере дори 8000 долара, най-вече защото трейлърът, който съпътства фондонабирането изглежда доста непрофесионален и даже направо аматьорски, което отблъсква публиката. Фейсбук страницата на проекта преминава от периодични актуализации до дълга неактивност. Така че е възможно феновете на ужасите никога да нямат възможност да се насладят на това кървавото удоволствие.

Spring Break ’83 (2010)

Дори и след прекратяването на продукцията, няколко месеца по-късно допълнителни кадри били дозаснемани от време на време. По този начин режисьорът Марс Калахан показа на феновете си, че няма да се откаже по едно време даже заявява, че е завършил филма. В сайта на студиото са качени десетки снимки от продукцията на филма, както и заснет епизод от началото на лентата. Но засега цялостно завършена версия явно не съществува.

Gods Behaving Badly (2012)

Gods Behaving Badly (2012)

Един холивудски репортер споделя, че всичко, свързано с този филм, изглежда като лош скеч от популярното хумористично предаване „На живо в събота вечер“. Доста жлъчна обида. Единствените свидетелства които са се появили от този филм, са малко от снимки на Кристофър Уокън, носещ нелепа къдрава перука и златна лента за главата си. Може би наистина е по-добре, че няма да видим този филм.

предишна статияAirbus показа Beluga XL в полет
следваща статияХоландци направиха електромобил от лен и захар