Начало България Жълт код за опасно ниски температури в 22 области

Жълт код за опасно ниски температури в 22 области

938

Жълт код за опасно ниски температури е обявен и за днешния ден. Той е в сила за 22 области на страната – Видин, Монтана, Враца, София-област, София-град, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали, Смолян.

времето

Очаква се минималните температури да са под минус 8 градуса, а максималните под 0 градуса. В областите Силистра, Добрич, Разград, Търговище, Шумен, Варна, Сливен, Бургас, Ямбол, Смолян, Хасково, Кърджали ще вали сняг.

Очакваните количества са 10-20 л/кв. м. Ще се образува и нова снежна покривка – 10-20 см, с изключение на южните райони, където снегът ще се примесва с дъжд.

Атмосферното налягане ще се повишава и вечерта ще се доближи до средното за февруари.

Днес снеговалежите ще спират, най-късно в крайните североизточни райони, а от югозапад и облачността ще се разкъсва. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Остава студено, с максимални температури между минус 7° и минус 2°, малко по-високи в крайните югозападни и югоизточни райони, за София – около минус 3°.

времето

Над планинските масиви на Югозападна България облачността ще се разкъсва и намалява, след обяд до предимно слънчево. В останалите планини все още ще превалява сняг, в процес на спиране, най-късно, вечерта, в Източна Стара планина. Ще духа умерен и силен западен вятър. Температурите още ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 7°, на 2000 метра – около минус 13°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, с валежи от сняг, в южните райони примесени с дъжд, които след обяд ще започнат да спират. Ще духа умерен до силен север-северозападен вятър. Максималните температури ще са между минус 4° и 1°. Температурата на морската вода е 4-5°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

На 28.02.2018 слънцето ще изгрее в 07:04 часа и ще залезе в 18:15 часа. Продължителност на деня 11:11 часа.

На 28.02.2018 луната ще изгрее в 16:29 часа и ще залезе в 06:04 часа. Осветеност на диска в 0h UT 94 %. Фаза на луната: пълнолуние.

предишна статияПоследният ден от месеца ще донесе радост на една от зодията и пари – на друга
следваща статияАПИ: Снегът затруднява движението в страната, близо 1500 машини работят на терен