Начало Водещи Журналисти в САЩ протестират срещу политиката на Доналд Тръмп

Журналисти в САЩ протестират срещу политиката на Доналд Тръмп

996
протест, САЩ, Доналд Тръмп

Повече от 300 новинарски издания обявиха кампания срещу атаките на президентът на САЩ Доналд Тръмп и в подкрепа на свободата на печата, съобщава Би Би Си.

Инициатор на кампанията е „Бостън Глоуб”. Целта на медията е американската нация да се противопостави на „мръсната война”, която президентът Тръмп води срещу медиите.

За целта изданието използва # EnemyOfNone, в превод враг на никого, като това е препратка към често използваният термин от лидера на САЩ спрямо журналисти, които той не харесва. Той често нарича медийните репортажи „фалшиви новини”, а журналистите атакува с термини като „врагове на хората”.

Експерти от ООН очакват увеличение на риска от насилие спрямо журналисти.

От „Бостън Глоуб” заявиха, че ще пуснат статия за „опасността от нападките от страна на администрацията спрямо пресата” на 16-ти август и помолиха и други медии да направят същото.

Положително на този призив първоначално отговориха 100 медийни организации, но те са вече около 350. Част от тях са едни от най-големите американски медии, но и по-малки местни издания, както и международните медии, като британския вестник „Гардиън”.

предишна статия7 процедури, които може да навредят на кожата през лятото
следваща статияБорисов: Над 200 училища в страната се ремонтират основно