Начало Водещи Жребият прати Григор Димитров срещу Надал, Тийм и Гофен в Лондон

Жребият прати Григор Димитров срещу Надал, Тийм и Гофен в Лондон

1111
Григор Димитров ще бъде в група с Рафаел Надал на финалния турнир на АТР в Лондон, който събира осемте най-добри през 2017 година. Другите в неговата група А са Доминик Тийм и Давид Гофен.

За Гришо това ще бъде дебют в елитната надпревара, а след нея може да запише нов рекорд в световната ранглиста. В момента той се намира на върховото за него шесто място.

Група „Пийт Сампрас“:

Рафаел Надал

Доминик Тийм

Григор Димитров

Давид Гофен

Група „Борис Бекер“

Роджър Федерер

Александър Зверев

Марин Чилич

Джак Сок

Анди Мъри няма да може да защитава миналогодишната си титла, понеже все още се възстановява от контузия. Стан Вавринка, който има достатъчно точки, за да се класира, също няма да участва поради същата причина.

Играчите в Лондон са разделени на две групи, кръстени на легендите на спорта Пийт Сампрас(А) и Борис Бекер(Б), а техни водачи са поставеният под номер 1 Рафаел Надал и световният номер 2 Роджър Федерер. Останалите състезатели теглят жребии по двойки, спрямо ранкинга си – първо разпределят третия и четвъртия, след това петия и шестия и накрая седмия и осмия.

За полуфиналите се класират двамата най-добре представили се от всяка група, като водачът от група А се изправя срещу втория от група Б и обратно. За класирането в групите най-голямо значение има броят на победите, след което се взима предвид броят на изиграните мачове (играч с две победи и загуба е по-напред от друг само с две победи). Тайбрек се играе, ако двама от участниците имат еднакви показатели.

Освен огромен награден фонд, турнирът носи и много точки – всяка победа в групите е равносилна на 200 точки за класацията. Шампионът ще спечели максимум 1500 точки и $2 549 000 в сингъла и $486 000 при двойките. Като резерви в турнира ще бъдат Пабло Кареньо Буста и Сам Куери. Турнирът започва на 12.11 (неделя) и ще продължи до 19-и ноември.

Тегленето на самият жребий се забави с повече от час, след като легендата Борис Бекер попадна в неприятно задръстване по улиците на английския мегаполис.

За още интересни статии, анализи, коментари и интервюта следете страницата ни във Фейсбук Дебати.

предишна статияВ Twitter увеличиха символите за писане от 140 на 280
следваща статияКметът на Ню Йорк си спечели втори мандат