Начало Спорт Жена от Саудитска Арабия тества болид от Формула 1

Жена от Саудитска Арабия тества болид от Формула 1

1226
Асел Ал Хамад от Саудитска Арабия е първата жена в страната, която сяда зад волана на болид от Формула 1. Това стана факт, само ден след като

Асел Ал Хамад от Саудитска Арабия е първата жена в страната, която сяда зад волана на болид от Формула 1. Това стана факт, само ден след като властите в арабската държава официално позволиха на представители на слабия пол да управляват автомобили.

През уикенда Ал Хамад направи тест на болида на Renault от 2012 г. – E20 на пистата „Пол Рикар“, пише Automedia. Пред Reuters дамата сподели, че това е повече от нова ера за нeйната държава и че се надява нейният пример да бъде последван и от други жени от Саудитска Арабия.

Самата Хамад е интериорен дизайнер, но не изключва възможността да се опита да направи кариерата и в автомобилните спортове.

Тестът бе проведен пред публика, което по думи на начинаещата пилотка още повече е засилило вълнението в нея. Оказва се, че Асел е и първата жена в Саудитска Арабия, която успява да внесе Ferrari в страната. Това се случва преди около половин година, като след това с тя участва в различни свободни обиколки на различни писти в света и изложения именно със своето 458 Spider.

След като завърши своя тест, осъществен с болида, с който Кими Райконен постигна победа в Абу Даби преди 6 години, Ал Хамад заяви, че всичко е миналото перфектно. Както и че се надява, това да не е нейната последна изява от този род.

предишна статияНай-хитовата японска диета – за 14 дни сваляте 8 килограма
следваща статияТова е най-ефикасният начин да спрете хълцането