Начало България Е.Йончева: ГЕРБ е шайка

Е.Йончева: ГЕРБ е шайка

2259
Йончева

Говорителят на ПГ на БСП Елена Йончева заяви, че за 10-годишното управление на ГЕРБ България е паднала до последните места във всички положителни класации.

Речта си тя държа по време на годишния събор на социалистическата партия под връх Бузлуджа.

Йончева подчерта, че десетте години е унищожено и едно от достиженията на демокрацията- свободата на медиите, намаляват чуждестранните инвестиции с всяка година.

„Цари разруха на българските институции, на българската държавност, на Народното събрание, което гласува лобистки закони. Съдебната система е обхваната от недоверие“ коментира още Йончева.

Говорителят на левицата подчерта, че и от Държавния департамент на САЩ са ни казали, че корупцията е по високите етажи на властта, като в доклада за 2018г. е посочено, че тя е в енергетиката и инфраструктурните проекти.

„Това означава не корупция, а грабеж от вас, от вашите заплати, от вашите пенсии, от бъдещето на вашите деца“, категорично бе тя.

По думите й общините са превърнати във феодални владения на мутри и „Кумгейт“ не е само в Хасково, а във всяка община.

„Казват, че искаме да свалим правителството, но искаме много повече. Както един техен депутат бе казал, ГЕРБ са шайка – а шайка, това е организирана престъпна група. Тази престъпна група трябва да бъде дадена на българската и европейската прокуратура  – те трябва да бъдат разследвани и това е важно, защото независимо кой дойде на власт, той ще бъде заложник на тази криминална групировка. И тогава след десет години на тази поляна няма да има кой да седи. Много хора ми казват, че са ядосани и им е болно, но ги е страх да се борят, защото ще загубят своята работа. Но те на това разчитат – ние да бъдем уплашени и ще стоим с преклонена главица. И ако им позволим да ни вкарат в кошарата, те в тази кошара ще вкарат и нашите деца. Не трябва да им позволяваме”, каза Йончева.

Очаквайте подробности!

предишна статияТихомир Безлов: Въпросът е защо Домусчиев не се защитава?
следваща статияАд в Гърция (СНИМКИ)