Начало България Ето как Кирил Петков отговори за „Корал“

Ето как Кирил Петков отговори за „Корал“

224
Кирил Петков
Кирил Петков
Снимка: Архив

Кирил Петков, Лена Бориславова и Никола Минчев са замесени в скандал с фалшиви документи относно сдружението „Да запазим „Корал“, който избухва днес. Случва се след твърдения за фалшификация на подпис.

Според основателя и председателя на сдружението Атанас Русев, неговият подпис е бил фалшифициран в документите, с които Кирил Петков излиза от управителния орган на организацията. Твърди се, че Лена Бориславова е създала фалшиви документи през 2021 г., когато Петков става министър на икономиката. В този период той не може да бъде част от търговски или обществени дружества.

На 5 май Петков е назначен за министър, а на 6 май се провежда Общо събрание на сдружението, което го освобождава от ръководния орган по негова молба. Русев обаче твърди, че такова Общо събрание всъщност не е състояло, а че документите за провеждането му са фалшифицирани. Петков отговаря на обвиненията във своя личен профил във Facebook, като публикува непроменен пост с заглавие „Смут в дълбоката държава“:

Цялата ситуация е още по-интересна, защото повечето български медии акцентират върху твърденията на Русев, пренебрегвайки позицията на известни личности от Промяната, които са замесени в скандала. Посочен е риторичен въпрос защо разкритията излизат 40 дни преди изборите.

предишна статияКолумбийският университет призова пропалестинските протестиращи да се разпръснат
следваща статияМлади таланти от цялата страна бяха наградени в Националния фестивал на детско-юношеското театрално изкуство в Казанлък