Начало Водещи Епъл стартира собствена видео услуга и абонаменти за над 300 вестници, списания...

Епъл стартира собствена видео услуга и абонаменти за над 300 вестници, списания и игри

1989
Русия глоба Apple

Епъл разкри своите планове за оригинална видео услуга, наречена Apple TV +, която обединява група от режисьори и артисти, присъединяващи се към инициативата.

„Великите истории могат да променят света“, заяви Тим Кук, главен изпълнителен директор на Епъл, като обяви плановете на събитие в централата на компанията в Купертино, Калифорния. „Смятаме, че можем да допринесем с нещо важно за нашата култура и общество чрез разкази на истории.“

Заедно с оригиналната видео услуга, Епъл разкри и планове за абонаментен план за списания и вестници, като част от новия стратегически ход на производителя на Айфон.

Американският технологичен гигант, който се стреми да наблегне на дигиталното съдържание и услуги, за да компенсира спада в продажбите на смартфони, обяви също Apple Arcade, услуга за абонамент на игра за мобилни и други устройства.

Режисьорът Стивън Спилбърг, телевизионната водеща Опра Уинфри и холивудските звезди Дженифър Анистън, Рийз Уидърспун и Стив Карел, присъстваха на събитието, което поставя Епъл в конкуренция с Нетфликс, Гугъл, Амазон и други в различни сегменти.

Услугата Apple TV +, която стартира тази година в 100 страни – ще се конкурира с услуги като Нетфликс и Хулу, като Епъл инвестира сериозно в собствено съдържание.

„Ние вярваме дълбоко в силата на творчеството“, заяви Тим Кук. на събитието в Купертино, без да разкрива ключови детайли.

Услугата Apple News + на цена от 9.99 долара на месец ще включва „Лос Анджелис таймс“ и „Уолстрийт Джърнал“, дигитални новинарски сайтове и над 300 заглавия на списания, включително „Ролинг Стоун“,“Тайм“, „Уайърд“ и „Ню Йокър“.

„Смятаме, че Apple News + ще бъде чудесна за клиентите и страхотна за издателите“, каза Кук.

Apple News + стартира в понеделник в САЩ и Канада на английски и френски език и ще бъде достъпна по-късно тази година във Великобритания и Австралия, съобщиха от компанията.

Новта услуга за абонамент за игри пък, наречена Apple Arcade, ще тръгне по-късно тази година с най-малко 100 заглавия при стартирането. Услугата за игри ще бъде достъпна в 150 страни, като ценообразуването ще бъде обявено по-късно.

Относно допълнителните услуги, Епъл заяви, че ще предложи кредитна карта в партньорство с Goldman Sachs, за да бъде интегрирана с Apple Pay и че ще бъдат пуснати цифрови плащания за транзитни системи в САЩ.

предишна статияСлед шеметния успех на „Бохемска рапсодия“ настъпва „златният век“ на музикалните филми
следваща статияДнес отново ще е по-хладно, но облаците ще се разкъсат