Начало Водещи Емил Соколов само за ДЕБАТИ: Кое е по-важно за ГЕРБ? Европейският път...

Емил Соколов само за ДЕБАТИ: Кое е по-важно за ГЕРБ? Европейският път на България или ДПС?

94
Емил Соколов, Снимка: Денят с Веселин Дремджиев
Емил Соколов, Снимка: Денят с Веселин Дремджиев

ГЕРБ-СДС са изправени пред избор между евроатлантическата интеграция на България и ДПС, според политолога Емил Соколов. Той коментира предложенията от ПП-ДБ меморандум за управление през следващите 9 месеца след ротацията.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов вече заяви, че не е чел документа, но от първите редове на текста ставало ясно, че „избори 2 в едно са един логичен завършек на некоалицията“.

Делян Пеевски от ДПС пък нарече меморандума „делкане“ на власт, в което те няма да участват.

С мирис на избори: Борисов смята, че „2 в 1“ са логичен завършек на некоалицията

Емил Соколов поставя реторичния въпрос към ГЕРБ, кое им е по-важно. „Това да бъдат близки с ДПС или всъщност държавата да се движи в правилната посока? Ако ДПС са им по-важни, тогава наистина не знам какъв разговор изобщо може да бъде воден. Тъй като целта на това правителство, пак казвам, – беше ясно, че е компромис, с цел обаче да привлече страната няколко стъпки по-близо до Европа.“, споделя той.

Според него надприказването за това кой е по-голям евроатлантическият съюз създава объркване сред обществото. Той коментира и ситуациите с Турския поток и отношенията с Русия.

Прочетете оригиналната статия

Емил Соколов завършва, че автентичният евроатлантизъм и прозападно настроеният сантимент придобиват някаква форма при протестите през 2020 година. Политологът коментира, че истинските приемници на тези идеи са точно ПП-ДБ, като това представлява предизвикателство за ГЕРБ-СДС.

Интервюто с Емил Соколов може да бъде прочетено в пълен размер утре.

предишна статияПълна разруха: Москва се похвали с кадри от „освободена“ Авдеевка (ВИДЕО)
следваща статияТри села треперят от стръвница. Искат разрешение за отстрела й