Елтън Джон
На снимката: Елтън Джон

Елтън Джон се обърна в Instagram към Владимир Путин, съзирайки лицемерие в думите му за либералните ценности и хората с нетрадиционна сексуална ориентация.

В даденото по-рано интервю за британския в. „Файненшъл таймс” руският президент заяви, че либералната идея е изживяла времето си и е влязла в противоречие с интересите на преобладаващата част от населението. По думите му право на съществуване имат всички гледни точки, включително и привържениците на либерализма, и трябва да се даде възможност за съществуването на различни идеи, но главното е да не се забравят интересите на основното население. Тогава няма да има вътрешнополитически сътресения, смята Путин. Той добави, че в Русия нямат нищо против хората с нетрадиционна сексуална ориентация.

„Уважаеми президент Путин, дълбоко съм огорчен, прочитайки вашето интервю във „Файненшъл таймс”. Категорично не съм съгласен с мнението ви, че в обществото ни е остаряла политиката, която обхваща многокултурното и сексуалното разнообразие“, написа музикантът в Instagram.

„Вашите думи, че искате представители на ЛГБТ-общността „да бъдат щастливи“ и че „нямата с това проблеми“, ми се струват лукавство“, добави певецът. В тази връзка Елтън Джон разказа, че филмът „Рокетмен”, разказващ за живота му, е бил подложен на „тежка цензура”. По-рано бе съобщено, че от филма са орязани редица сексуални сцени и моменти, свързани с наркотиците. „Струва ми се, че това е лицемерие”, написа Елтън Джон.

След интервюто президентският говорител Дмитрий Песков поясни, че на Путин все така са му близки идеите на либерализма, но се обявява срещу това някой да ги натрапва на другите.

През септември 2015 г. руски пранкери се измайтапиха с Елтън Джон, позвънявайки му от името на Путин. След това президентът наистина се обади на певеца по телефона, помоли го да не се обижда на шегаджиите и предложи да се срещне с него.

предишна статияПетровден е! Честито на именниците!
следваща статияОзи Озбърн забрани на Тръмп да използва негови песни