deer-in-norway

Норвежките власти призоваха шофьорите да внимават за северни елени, които търсят убежище в тунелите, охлаждайки се от екстремните жеги в далечната северна страна.

„В Северна Норвегия е много горещо в продължение на седмици“, заяви за АФП Торе Лисберг, старши служител в норвежката Обществена пътническа администрация. „Животните търсят по-студени места. Както елени, така и овце намират убежище в тунели и по сенчести места, за да се охладят“, каза той.

Въпреки че този феномен не е нещо ново, той може да засили интензитета си заради рекордните температури в най-северните райони на Норвегия.

Норвежкият метеорологичен институт отчете температури от 31,2 градуса по Целзий в сряда във Финмарк, главен район с еленови стада, разположен в Арктическия кръг.

Районът е толкова горещ, че е имал 12 „тропически“ нощи с вечерни температури над 20 градуса по Целзий досега тази година, според Норвежкия метеорологичен институт.

Норвежката Обществена пътническа администрация заяви, че все още не са докладвани сериозни инциденти с животни, но описа ситуацията като „предизвикателство“.

предишна статия7 грешки, които да избягвате, когато си търсите работа
следваща статияНай-близките няма да обявят една от зодиите днес, обиди и разочарования за друга у дома